![Pizza cebulowa z boczkiem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-07/2215-photo-main.jpg)
Pizza cebulowa z boczkiem
![](/cache/a32x32/files/users/274-avatar-1106630015.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): włoska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
ciepła woda - 2/3 szklanki
olej - 4 łyżki
drożdże - 2 dag
sól - 1/2 łyżeczki
cebula - 40 dag
ser żółty - 15-20 dag
natka pietruszki - 1 pęk
śmietana gęsta duże opak. - 2 szt.
masło - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Na spodzie pizzy rozłożyć krążki cebuli. Posypać solą i pieprzem, przykryć plasterkami boczku. Polać sosem śmietanowym, posypać serem, obłożyć kawałeczkami tłuszczu. Piec w temp. 200 st. C przez ok. 40 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.