![Lany chrust faworki](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-04/9780-photo-main.jpg)
Lany chrust faworki
![](/cache/a32x32/files/users/274-avatar-1106630015.jpg)
Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Sylwester
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka - 22 dag
mleko - 150 ml
cukier waniliowy - 1 opakowanie
alkohol (rum, wódka, whisky) - 20 ml
cukier puder - 5 łyżek
tłuszcz do smażenia
Sposób przygotowania:
W rondlu rozgrzać olej i porcjami wyciskać na niego ciasto, tworząc zawijasy. Można to robić za pomocą rękawa cukierniczego. Chruściki smażyć na rumiano ze wszystkich stron. Wyjmować łyżką cedzakową na papierowy ręcznik, odsączyć z tłuszczu. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.