![Paluchy czosnkowe](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-10/2991-photo-main.jpg)
Paluchy czosnkowe
![](/cache/a32x32/files/users/274-avatar-1106630015.jpg)
Rodzaj posiłku: pieczywo, przystawki i przekąski
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
drożdże - 10 dag
mleko - 2 szklanki
czosnek - 4-5 ząbki
ser żółty starty - 10 dag
sól do smaku
zioła prowansalskie do smaku
jajka - 3 szt.
Sposób przygotowania:
Z ciasta formować wałeczki (ja uformowałam płaski placek i kroiłam na blaszce radełkiem) i smarować rozmąconym jajem z olejem, czosnkiem i ziołami. Posypać startym serem i piec ok. 15 min w 180 st. C
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.