Budyniowiec z gruszkami
smakujmyRodzaj posiłku: ciasta
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
cukier - 1 1/4 szklanki
cukier waniliowy - 2 łyżeczki
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
masło - 25 dag
gruszki pokrojone w 1 cm kostkę - 60 dag
rodzynki - 2 łyżki
jajka - 5 szt.
budyń śmietankowy - 2 opakowania
Sposób przygotowania:
Ubić pianę z białek, dodać 5 łyżek cukru i proszek budyniowy, wymieszać, wyłożyć na owoce, lekko wzruszyć. Piec 50-60 min w temp. 190 st. C. Ostudzone udekorować bitą śmietaną.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.