Mrożone ciasto bananowe
smakujmyRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, jajka, orzechy wszystkie, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
cytryna - 1 szt.
śmietana 36% - 2 szklanki
cukier puder - 5 łyżek
biszkopty okrągłe - 2 opakowania
orzechy włoskie - 5 dag
Sposób przygotowania:
Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier. Galaretkę rozpuścić w połowie przewidzianej na opakowaniu ilości wody. Odstawić do lekkiego stężenia. Część posiekanych bananów odłożyć, resztę zmiksować z ubitą śmietaną i tężejącą galaretką. Na koniec wmieszać odłożone banany.
Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami, nałożyć część masy, ponownie ułożyć biszkopty i masę. Wierzch posypać posiekanymi owocami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.