![Bramborova polewka](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-04/4896-photo-main.jpg)
Bramborova polewka
![](/cache/a32x32/files/users/274-avatar-1106630015.jpg)
Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): czeska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło - 60 g
mąka - 30 g
śmietana - 1/2 szklanki
drobno posiekana cebula - 1 łyżka
natka pietruszki, sól, pieprz
Sposób przygotowania:
2. Z mąki, masła i cebuli zrobić zasmażkę, rozprowadzić wystudzonym wywarem z ziemniaków i zagotować mieszając, aby nie powstały grudki.
3. Wlać do zupy i jeszcze raz zagotować.
4. Zestawić z ognia i podprawić śmietaną wymieszaną z rozbełtanym jajkiem.
5. Podawać posypane posiekaną nacią pietruszki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.