![Fasolowa zupa wilanowska](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-04/4899-photo-main.jpg)
Fasolowa zupa wilanowska
![](/cache/a32x32/files/users/274-avatar-1106630015.jpg)
Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, strączkowe, drożdże, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
przecier pomidorowy - 3 łyżki
biała fasola konserwowa lub 0,5 szkl suchej namoczonej - 1 opakowanie
cebula - 1 szt.
śmietana 18% - 1/2 szklanki
sól, pieprz, zielenina do smaku
Sposób przygotowania:
Wrzucić na osolony wrzątek makaron i ugotować. Dodawać do zupy bezpośrednio na talerzu. Podawać posypane zieleniną.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.