Tagliatelle z sosem serowym i brokułami
smakujmyRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
brokuł - 50 dag
masło - 40 g
mąka - 30 g
ser pleśniowy typu rokpol - 10 dag
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Brokuł podzielić na małe różyczki, wrzucić na wrzątek i gotować 5 min.
Masło roztopić, dodać mąkę, chwilkę przesmażyć nie rumieniąc, wlać zimne mleko i szybko roztrzepać, żeby nie było żadnych grudek. Następnie dodać ser i gotować na małym ogniu, aż się roztopi. Dodać brokuły, doprawić i podawać z makaronem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.