Galaretka z jajkami
smakujmyRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: jajka, mięso, drób
Składniki:
żelatyna - 6 łyżeczek
woda - 4 szklanki
jajka - 2 szt.
natka pietruszki kilka listków
liść laurowy, ziele angielskie - 2 szt.
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
2. Pałeczki wyjąć, obrać z mięsa.
3. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na ćwiartki.
4. Żelatynę zalać 6 łyżeczkami wody, a gdy napęcznieje wymieszać z wrzącym rosołem i zagotować.
5. Do niewielkich filiżanek lub pojemniczków włożyć po ćwiartce jajka, natkę, mięso i marchewkę z groszkiem. Zalać rosołem i odstawić do schłodzenia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.