![Wykwintny jabłecznik](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-08/2548-photo-main.jpg)
Wykwintny jabłecznik
![](/cache/a32x32/files/users/274-avatar-1106630015.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
cukier - 30 dag
masło zimne - 30 dag
twaróg - 10 dag
budynie waniliowe (na 1/2 l mleka) - 2 opakowania
jabłka - 1 + 1/2 kg
sok jabłkowy - 450 ml
sok z cytryny - 1 szt.
jajka - 3 szt.
płatki migdałowe - 50 g
bułka tarta - 3-4 łyżki
cukier puder - 15 dag
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.