Rabarbarowa tarta
smakujmyRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, mięso, nabiał krowi
Składniki:
żelatyna - 4 łyżeczki
śmietana 18 % - 20 dag
rabarbar - 6 lasek
cukier - 3 łyżki
Sposób przygotowania:
Trzy łyżeczki żelatyny rozpuścić w 1/3 szkl wrzątku. Dodać śmietanę i cukier puder, dokładnie wymieszać.
Jedną łyżeczkę żelatyny rozpuścić w 1/4 szkl wody. Rabarbar umyć, pokroić łodygi, wrzucić na patelnię, dodać cukier i łyżkę wody. Smażyć, aż będzie miękki, zmiksować, dolać żelatynę, wymieszać.
Na tartę wylać białą masę, wstawić do lodówki, by zastygła. Na zastygniętą masę śmietankową wylać masę rabarbarową i ponownie wstawić do lodówki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.