Rybne ragout z brokułami
smakujmyRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, cytrusy, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
cebula - 1 szt.
marchewka - 15 dag
brokuły - 30 dag
ziemniaki - 25 dag
wywar warzywny lub woda - 1/2 litra
wytrawne białe wino - 1/4 szklanki
śmietana - 200 ml
sok z cytryny do smaku
koperek - 1 pęk
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Brokuły pociąć na niewielkie kawałki i chwilę dusić z cebulą i marchewką.
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na małe kostki. Wrzucić do garnka, zalać wywarem warzywnym i zagotować. Warzywa doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Dodać białe wino i śmietanę. Gotować 15 min.
Umyć i osuszyć filety rybne. Pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny, posolić i doprawić pieprzem. Koperek opłukać, osuszyć i drobno posiekać. Rybę dodać do warzyw i gotować na średnim ogniu przez ok. 6-8 min. Pod koniec duszenia dodać koperek.
Czas wykonania: 1/2 godz.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.