![Ciasto wiśniowe](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-10/2902-photo-main.jpg)
Ciasto wiśniowe
![](/cache/a32x32/files/users/274-avatar-1106630015.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 4 szt.
cukier - 4 łyżki
cukier waniliowy - 2 łyżeczki
mąka pszenna - 4 łyżki
mąka ziemniaczana - 1 łyżka
krem
masło - 25 dag
wiśnie z kompotu - 20 dag
śmietana - 7 łyżek
cukier - 6 łyżek
dodatkowo
okrągłe biszkopty - 1 opakowanie
lukier (białko + cukier puder)
Sposób przygotowania:
Masło roztopić, dodać cukier, śmietanę i galaretki. Mieszać, aż się rozpuszczą. Do lekko ciepłej dodać połamane biszkopty i wiśnie. Biszkopty przełożyć masą. Wierzch udekorować lukrem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.