
Frittata ze spaghetti

Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska, włoska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
pomidory krojone - 1 opakowanie
makaron spaghetti - 30 dag
cebula - 1 szt.
marchewka - 1 szt.
narka pietruszki - 1/2 pęku
ser żółty - 10 dag
oliwa - 3 łyżki
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
W dużym garnku zagotować osoloną wodę, ugotować makaron al dente. Odcedzić i przełożyć na patelnię z sosem mięsnym. Całość wymieszać i odstawić. Gdy sos wystygnie, dodać jaja, posiekaną natkę i ser. Wszystko starannie wymieszać.
Formę do pieczenia o śr. 28 cm i bokach wysokości 5 cm posmarować odrobiną oliwy. Przełożyć do niej masę makaronową i wyrównać powierzchnię. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i zapiekać przez 20 min, aż potrawa się zetnie i skruszeje.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.