![Rösti](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-07/2270-photo-main.jpg)
Rösti
![](/cache/a32x32/files/users/274-avatar-1106630015.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: bezglutenowe,
Składniki:
cebula - 1 szt.
sól do smaku
olej do smażenia trochę
Sposób przygotowania:
Obrać cebulę i drobno ją posiekać. Wymieszać ze startymi ziemniakami, przyprawić solą i pieprzem. Rozgrzać olej na patelni. Rozprowadzić masę ziemniaczaną po całej patelni.
Dolną część rösti smażyć na średnim ogniu około 15 minut, aż się zrumieni. Potem zsunąć na talerz i ponownie, odwrotną stroną, zsunąć na patelnię. Smażyć około 10 minut. Przed podaniem przekroić na ćwiartki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.