Sernik smażony/gotowany bez pieczenia
smakujmyRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło - 10 dag
cukier - 0,5 szklanki
jaja - 2 szt.
budyń waniliowy - 1 opakowanie
herbatniki - 2 opakowania
herbatniki z polewą - 1 opakowanie
Sposób przygotowania:
Budyń rozpuszczamy w mleku, dodajemy do masy serowej. Mieszając, gotujemy, aż masa zgęstnieje. Formę (13×22) wykładamy 1/3 herbatników. Wylewamy połowę masy, układamy drugą warstwę herbatników, wylewamy resztę masy. Wyrównujemy i przykrywamy herbatnikami czekoladowymi. Studzimy i wstawiamy do lodówki ma parę godzin.
Oczywiście można zrezygnować z układania herbatników w środku. Aby przygotować w większej formie należy podwoić składniki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.