Pieczony pstrąg
smakujmyRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: gluten, nabiał, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
sok z cytryny - 1/2 szt.
białe wytrawne wino - 1 butelka
cebula - 3 szt.
bazylia i mięta, natka pietruszki - 1 garść
gożdziki - 5 szt.
liść laurowy - 3 szt.
masło - 3 łyżki
mąka - 2 łyżki
bulion lub woda - 2 szklanki
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
2. Dolać bulion, świeże zioła i na 15 min wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Piec 15 min.
3. Przed podaniem pstrągi odsączyć, na półmisku polać sosem z naczynia, w którym się zapiekały i posypać natką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.