Zupa z batatów i chorizo
smakujmyRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Zawiera: mięso, wieprzowina
Składniki:
seler naciowy (2 łodygi) - 2
cebule średnie - 2 szt.
czosnek - 2 ząbki
bataty - 80 dag
kiełbasa chorizo - 20 dag
curry - 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku
papryczka chili - 1/2-1 szt.
tłuszcz - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Następnie dodać do warzyw w garnku ok. 1,8 l wody. Zagotować i gotować na małym ogniu ok. 10 min, aż ziemniaki będą miękkie. Doprawić.
Zmiksować zupę, wlać do miseczek i posypać drobno posiekaną chilli.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.