Miniptysie faszefowane serekiem i łososiem
smakujmyRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Sylwester
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
masło - 125 g
mąka - 1 szklanka
jajka - 4 szt.
łosoś wędzony - 100 g
koperek świeży - 1/2 pęku
pieprz, sól do smaku
Sposób przygotowania:
I wariant: (jak na zdjęciu) Ptysie przekrawam na pół, faszeruję serkiem i na to układam kawałeczek łososia.
II wariant: Zmiksowałam serek z łososiem, troszkę doprawiłam solą i pieprzem oraz koperkiem, dałam farsz do szprycy (cieniutka i dłuższa końcówka) i od spodu wbijałam się w ptysia i za pomocą szprycy nadziewałam go od środka.
Ten drugi wariant jest szybszy i smaczniejszy – składniki jednak są zmiksowane i czuć równo serek i łososia, a i po jakimś czasie ptysie nasiąkają farszem i są mięciutkie, pełne nadzienia
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.