Quesadillas z pomidorową salsą
smakujmyRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, z grilla
Kuchnia (region): meksykańska
Zawiera: nabiał kozi, owczy, gluten, nabiał, soja, cytrusy, pszenica
Składniki:
czerwona cebula - 1/2 szt.
papryczka chilli - 1 szt.
cebulka młoda - 1 szt.
czosnek - 1 ząbek
kolendra posiekana - 1 łyżka
bazylia posiekana - 1/2 łyżki
tortilla - 4 szt.
ser feta - 70 g
oliwa lub olej trochę
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Placki tortilli podpiec delikatnie z jednej strony na patelni (najlepiej grillowej lub na grillu) z paroma kroplami oleju. Później obrócić placki, a na podpieczoną stronę rozsmarować pomidorową salsę. Na salsę pokruszyć fetę. Tortille poskładać na pół, i przypiekać na odrobinie oleju z obu stron do przyrumienienia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.