Zupa ziemniaczano-porowa z parmezanem
smakujmyRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): włoska
Użyte składniki: bezglutenowe,
Zawiera: nabiał, mięso, nabiał krowi
Składniki:
por - 25 dag
cebula - 1 szt.
boczek wędzony - 10 dag
bulion - 600 ml
starty parmezan - 3 łyżki
tymianek do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
Sposób przygotowania:
Cebulę drobno posiekać, boczek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć razem na małym ogniu ok. 5 min. Wlać bulion i doprowadzić do wrzenia. Dodać pory i ziemniaki, zagotować. Zdjąć z ognia, dodać śmietanę i wymieszać. Doprawić. Porcje na talerzu posypać parmezanem i listkami tymianku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.