Burgery z bobu
smakujmyRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, soja, strączkowe, sezam, pszenica
Składniki:
ryż - 20 dag
cebula czerwona - 1/2 szt.
podprażony sezam - 70 g
bułka tarta - 3 łyżki
czosnek - 1-2 ząbek
sos sojowy - 2 łyżki
chilli - 1 szczypta
dodatkowo: pomidor - 1-2 szt.
ogórek (zwykły lub kiszony) - 1-2 szt.
cebula - 1-2 szt.
sałata - 1 szt.
majonez trochę
Sposób przygotowania:
Bób i ryż przekładamy do jednej miski, dodajemy resztę składników, zagniatamy rękami do uzyskania lepkiej masy. Formujemy małe kotlety i pieczemy w piekarniku w temp. 200 st. C przez 20 min. Podajemy w bułkach z dodatkami.Kotleciki można też usmażyć na patelni.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.