![Turecki miód - nugat](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-01/3771-photo-main.jpg)
Turecki miód - nugat
![](/cache/a32x32/files/users/274-avatar-1106630015.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): indyjska - hinduska
Specjalne: dla dzieci
Zawiera: miody, gluten, jajka, orzechy wszystkie, orkisz
Składniki:
miód - 12 dag
białka - 3 szt.
wafle - 2 szt.
Sposób przygotowania:
Wciąż ubijać krem, aż osiągnie konsystencję gęstej masy. Następnie wyjąć z kąpieli i ubijać, dopóki nie wystygnie.
Dodać do kremu orzechy i posmarować nim wafel. Warstwę kremu przykryć drugim waflem i lekko obciążyć. Odstawić chłodne miejsce aż do następnego dnia. Kroić ostrym nożem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.