Tarta z salami
smakujmyRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 2 szt.
masło - 15 dag
sól - 1/2 łyżeczki
gałka muszkatołowa szczypta
imbir mielony szczypta
farsz: salami - 10 dag
pomidory - 2 szt.
papryka - 1/2 szt.
cebula - 1 szt.
ser żółty - 20 dag
gęsta śmietana - 200 ml
jajka - 2 szt.
Sposób przygotowania:
W tym czasie cebulę pokroić w krążki, oliwki podzielić wzdłuż na połówki, paprykę pokroić w paseczki, pomidory pokroić w plasterki. Śmietanę zmieszać z jajkami i żółtym serem.
Na gorące ciasto nałożyć nadzienie: układać kolejno salami, cebulę, oliwki, paprykę i pomidory.Polać jajkami ze śmietaną. Wstawić z powrotem do piekarnika i piec ok. 15 - 20 min.
--
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.