Makaron tagliatelle z brokułami i pesto
smakujmyRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
zielone pesto - 6 łyżek
ziemniak średni - 1 szt.
bazylia - 1 pęk
parmezan - 70 g
Sposób przygotowania:
Ugotować makaron wraz z pokrojoną łodygą brokułu. 2 min przed zdjęciem makaronu dodać różyczki brokułu i plasterki ziemniaka. Odcedzić całość na durszlaku zostawiając odrobinę wody i wrzucić w powrotem do garnka. Dodać posiekane liski bazylii, pesto i parmezan. Wymieszać dobrze, a gdy sos będzie za gęsty, dodać trochę wody z gotowania makaronu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.