![Sałatka z jarmużem, burakiem i tofu :)](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-01/10864-photo-main.jpg)
Sałatka z jarmużem, burakiem i tofu :)
![](/cache/a32x32/files/users/347-avatar-2080235465.jpg)
Rodzaj posiłku: sałatki
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe,
Zawiera: soja
Składniki:
burak - 1 szt.
komosa ryżowa - 100 g
tofu naturalne - 100 g
sos tamari - 1 łyżka
olej lniany - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Komosę ryżową ugotuj w stosunku 1 porcja komosy na 2 porcje wody.
Do miski przełóż jarmuż, dodaj startego buraka oraz pokrojoną w kostkę marchewkę.
Kolejno dodaj ostygniętą komosę i upieczone tofu. Całość polej olejem lnianym i skrop sokiem z cytryny.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.