Przepyszne i zdrowe crumble jabłkowe :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: ciasta
Zawiera: miody, gluten, orzechy wszystkie, owies
Składniki:
jabłka - 6 szt.
cynamon - 1 łyżeczka
mielony imbir - 1/2 łyżeczki
mielone goździki szczypta
gałka muszkatołowa szczypta
morele niesiarkowane suszone - 100 g
daktyle - 100 g
KRUSZONKA:
płatki owsiane - 300 g
migdały - 100 g
masło orzechowe - 100 g
olej kokosowy - 100 g
miodu/syropu daktylowego/nektaru kokosowego/syropu klonowego - 100 g
Sposób przygotowania:
Płatki owsiane podziel na trzy części. Pierwszą zmiel na mąkę np. w Nutribullet, kolejną zmiel, ale na drobną konsystencję, przypominającą otręby, a trzecią część pozostaw bez naruszenia. Migały także lekko zmiel, a raczej pokrusz.
Uprażone jabłka rozprowadź po całej powierzchni garnka kamiennego, na wierzch wyłóż kruche ciasto i całość włóż do nagrzanego na 180*C piekarnika i piecz przez 20 minut, następnie 10 minut w 150*C.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.