Zdrowa granola orzechowa - z masłem orzechowym i tahini :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Użyte składniki: wegańskie
Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, sezam, orkisz
Składniki:
płatki orkiszowe - 125 g
nasiona słonecznika - 45 g
pestki dyni - 45 g
orzech pekan - 45 g
tahini - 60 g
masło z orzechów laskowych - 60 g
syrop klonowy - 60 g
olej kokosowy - 40 g
Sposób przygotowania:
Do rondela przełóż olej kokosowy, syrop klonowy, masło orzechowe i tahini. Tylko podgrzej, aby składniki się rozpuściły i stworzyły jednolitą masę.
Suche składniki połącz z mokrymi i dokładnie wymieszaj.
Granolę równomiernie rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w nagrzanym na 160*C piekarniku przez 20 minut. W trakcie pieczenia przemieszaj granolę 2-3 razy.
Upieczoną pozostaw do całkowitego wystygnięcia. Przechowuj w szczelnym pojemniku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.