![Zdrowa granola orzechowa - z masłem orzechowym i tahini :)](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-03/11263-photo-main.jpg)
Zdrowa granola orzechowa - z masłem orzechowym i tahini :)
![](/cache/a32x32/files/users/347-avatar-2080235465.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Użyte składniki: wegańskie
Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, sezam, orkisz
Składniki:
płatki orkiszowe - 125 g
nasiona słonecznika - 45 g
pestki dyni - 45 g
orzech pekan - 45 g
tahini - 60 g
masło z orzechów laskowych - 60 g
syrop klonowy - 60 g
olej kokosowy - 40 g
Sposób przygotowania:
Do rondela przełóż olej kokosowy, syrop klonowy, masło orzechowe i tahini. Tylko podgrzej, aby składniki się rozpuściły i stworzyły jednolitą masę.
Suche składniki połącz z mokrymi i dokładnie wymieszaj.
Granolę równomiernie rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w nagrzanym na 160*C piekarniku przez 20 minut. W trakcie pieczenia przemieszaj granolę 2-3 razy.
Upieczoną pozostaw do całkowitego wystygnięcia. Przechowuj w szczelnym pojemniku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.