Pulpeciki w sosie pomidorowym - dietetyczne, fit :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Zawiera: jajka, mięso, drób
Składniki:
jajko - 1 szt.
sól himalajska i pieprz czarny do smaku
woda - 2 szklanki
olej kokosowy/oliwa - 1 łyżka
passata pomidorowa - 500 g
curry do smaku
Sposób przygotowania:
W garnki kamiennym Stone Legend (Delimano) zagotuj ok. 2-3 szklanki wody. Wrzuć pulpeciki i gotuj pod przykryciem niecałe 10 minut.
Po tym czasie wlej passatę pomidorową, dodaj olej i przyprawy. Zagotuj i gotuj ok. 10 minut.
W szklance wymieszaj mąkę ryżową z 1/2 szklanki wody. Zawiesinę wlej do gotujących się pulpecików i energicznie mieszaj. Doprowadź do zagotowania i gotuj jeszcze kilka minut (pod przykryciem, gdyż gęsty sos dość mocno "chlapie").
Podawaj z kaszą lub ziemniakami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.