![Pasztet roślinny - przepyszny, dietetyczny, wegański :)](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-02/7104-photo-main.jpg)
Pasztet roślinny - przepyszny, dietetyczny, wegański :)
![](/cache/a32x32/files/users/347-avatar-2080235465.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, śniadanie
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie
Składniki:
ciecierzyca - 100 g
cebula - 1 szt.
seler kawałek
czosnek - 1 ząbek
pietruszka - 1 szt.
suszone pomidory - 8 szt.
orzech włoski - 50 g
siemię lniane mielone - 2 łyżki
woda - 100 ml
przyprawy: po 1/2 łyżeczki tymianku, chilli, kminku mielonego, pieprzu ziołowego, czarnego, po 1 łyżeczce ziół prowansalskich, curry, soli himalajskiej
Sposób przygotowania:
Przełóż ciecierzycę i fasolę do jednego garnka, zalej wodą i zagotuj. Po zagotowaniu gotuj 2h.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.