Bezglutenowe muffinki marchewkowe :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: ciasta
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: miody, gluten, jajka, orzechy wszystkie, owies
Składniki:
mąka gryczana - 100 g
płatki owsiane bezglutenowe - 50 g
nasiona chia - 1 łyżka
rodzynki - 50 g
cynamon - 1 łyżeczka
olej kokosowy - 35 g
miód - 50 g
masło migdałowe - 100 g
jaja - 2 szt.
mleko/napój roślinny - 50 ml
Sposób przygotowania:
Olej kokosowy, masło migdałowe oraz miód lekko podgrzej, aby składniki tylko się rozpuściły i połączyły.
Następnie wszystkie składniki połącz w misce dokładnie mieszając za pomocą łyżki.
Masę wyłóż do foremek na muffinki (po 1 dużej łyżce) i piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 25 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.