Składniki:
pomidor - 1/2 szt.
sałata - 1-2 garść
mała cebula - 1 szt.
czosnek - 1 ząbek
olej kokosowy - 1 łyżeczka
musztarda - 1 łyżeczka
mieszanka do wegańskich burgerów - 45 g
Sposób przygotowania:
W tym czasie na oleju kokosowym podsmaż drobno posiekaną cebulę z czosnkiem. Kiedy będzie miękka, dodaj koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszaj i odstaw.
Z mieszanki uformuj burgera i smaż na oleju kokosowym po kilka minut z każdej strony.
Bułkę przekrój i podpiecz w tosterze. Jedną połówkę posmaruj musztardą, a drugą przygotowaną wcześniej cebulą z czosnkiem. Teraz ułóż sałatę, pomidory i burgera. Przykrój drugą połówką bułki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.