Maślane bułeczki z serem i powidłami :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: ciasta, śniadanie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, drożdże, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Masło - 100 g
Drożdże - 30 g
Mleko - 150 ml
Cukier - 150 g
Jajka - 4 szt.
Twaróg - 200 g
Żółtko - 1 szt.
Cukier - 2 łyżki
Rodzynki - 3 łyżki
Powidła domowe trochę
Dodatkowe informacje:
Można je zabrać na piknik, do szkoły, pracy. Nie są typowo dietetyczne, ale na pewno zdrowsze od tych "sklepowych" :) A do tego są łatwe w przygotowaniu.Sposób przygotowania:
Rodzynki namaczamy w gorącym mleku/wodzie aby zmiękły. Żółtko ucieramy z cukrem, dodajemy ser i aromat, a także rodzynki i miksujemy całą masę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.