Lekkie ciasto z brzoskwiniami - przepyszne :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: ciasta
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, cytrusy, pszenica, owies, nabiał krowi
Składniki:
mąka kokosowa - 50 g
ksylitol - 30 g
płynny olej kokosowy - 50 g
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
sól szczypta
mleko - 300 ml
brzoskwinie - 2 szt.
cukier kokosowy - 2 łyżki
sok z cytryny - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Płatki zmiel na mąkę (możesz użyć różnych płatków, niekoniecznie takich samych jak ja, może to być mieszanka owsianych z orkiszowymi, gryczanymi - po prostu wykorzystaj to co masz akurat w szafce).
Kolejno płatki wymieszaj z pozostałymi składnikami. Nie koniecznie mikserem, wystarczy łyżka.
Do masy przełóż brzoskwinie razem z sokiem, który puściły i dokładnie wymieszaj całość.
Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia (u mnie kwadratowa - 21,5 x 21,5 cm), wyłóż ciasto i piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku, w termoobiegu przez 35 minut, do suchego patyczka.
Śmiało możesz kroić jeszcze ciepłe, bo takie według mnie smakuje najlepiej.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.