Zupa krem z warzyw korzeniowych :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, zupa
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe,
Składniki:
cebula - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
ziemniaki - 3 szt.
olej - 1 łyżka
woda - 0,5 litra
przyprawy: sól himalajska, pieprz czarny, ziołowy, cayenne, kurkuma do smaku
bulion warzywny w proszku eko - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
W międzyczasie obierz, oczyść włoszczyznę oraz ziemniaki i pokrój na drobne części. Następnie wrzuć do garnka z cebulą i czosnkiem i zalej wodą.
Po zagotowaniu dodaj przyprawy, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez 30 minut.
Po tym czasie całość zblenduj na gładki krem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.