![Najlepszy omlet sernikowy :)](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-11/12145-photo-main.jpg)
Najlepszy omlet sernikowy :)
![](/cache/a32x32/files/users/347-avatar-2080235465.jpg)
Rodzaj posiłku: śniadanie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
twaróg - 100 g
jaja - 1 szt.
mleko - 50 ml
proszek do pieczenia - 1/3 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Na lekko natłuszczoną i mocno rozgrzaną patelnię wlej masę i smaż na średnim ogniu, pod przykryciem przez ok. 3 minuty. Następnie przewróć omleta na drugą stronę i smaż ok. 2 minuty, już bez przykrycia.
Omleta podałam z serkiem waniliowym, czyli wymieszałam jogurt typu greckiego z ziarenkami z laski wanilii i słodzikiem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.