Owocowy krem jaglany - wegański i bezglutenowy :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: desery
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, soja
Składniki:
mleko sojowe - 220 ml
banan - 100 g
masło z orzechów nerkowca lub inne - 20 g
wybrane proszki z owoców liofilizowanych (jako barwnik) po - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Kaszę zmiksuj z napojem roślinnym, bananem, syropem i masłem orzechowym. Postaraj się uzyskać jak najgładszą konsystencję.
Masę podziel na dwie części, a każdą z nich wymieszaj z proszkiem z owoców liofilizowanych lub barwnikami ekologicznymi.
Stwórz dwie porcje deseru miksując obydwa smaki. Możesz wykorzystać np. foremnki do wykrawania ciastek aby uzyskać wzory.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.