Wegańskie placuszki białkowe o smaku kakaowym :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: śniadanie
Użyte składniki: wegańskie
Zawiera: gluten, soja, kakao, orkisz
Składniki:
mąka z lnu - 10 g
białko wegańskie kakaowe - 25 g
kakao - 1 łyżeczka
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
napój sojowy - 125 ml
olej kokosowy - 1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Rozgrzej lekko natłuszczoną patelnię i nakładaj po łyżce masy. Smaż na nieco większym, średnim ogniu aż pojawią się pierwsze pęcherzyki. Kolejno przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze ok. 2 minuty.
Gotowe podawaj z wybranymi dodatkami. U mnie maliny (niestety już mrożone) oraz sos z masła z orzechów nerkowca (wymieszałam łyżeczkę masła z mlekiem sojowym, aż powstała odpowiednio płynna konsystencja).
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.