Zupa krem z pieczonej dyni i pomidorów :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: zupa
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe,
Składniki:
pomidory - 300 g
ziemniaki - 2 szt.
olej rzepakowy - 2 łyżki
cebula - 1 szt.
papryczka chilli - 1 szt.
mleko roślinne (użyłam kokosowo-ryżowego) - 1 szklanka
przyprawy: sól, curry, kurkuma, pieprz ziołowy oraz papryka słodka do smaku
Sposób przygotowania:
W garnku rozgrzej olej palmowy (dzięki niemu zupa ma bardziej nasycony pomarańczowy kolor) i podsmażaj przez ok. 10 minut posiekane cebulę, czosnek i papryczkę.
Upieczonej warzywa przełóż do garnka, także sok z pomidorów. Dodaj przyprawy, mleko i gotuj całość przez ok. 10 minut.
Następnie zblenduj na w miarę możliwości gładki krem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.