Makaron z warzywami na szybki obiad
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Użyte składniki: wegańskie
Zawiera: gluten
Składniki:
czosnek - 2 ząbki
marchew - 1 szt.
dynia piżmowa - 1/2 szt.
burak gotowany - 1 szt.
ogórek kiszony - 1 szt.
natka pietruszki siekana - 1 łyżka
olej - 1 łyżka
makaron pełnoziarnisty - 150 g
sól, pieprz czarny i ziołowy, papryka słodka do smaku
Sposób przygotowania:
Po tym czasie dodaj pokrojonego drobno buraka i ogórka. Dodaj także przyprawy. Wszystko wymieszaj i duś jeszcze 10 minut.
W międzyczasie ugotuj makaron.
Do warzyw dodaj teraz szpinak, wymieszaj i duś pod przykryciem aż zmniejszy swoją objętość, ok. 5 minut.
Następnie do mieszanki warzywnej dodaj makaron, całość dokładnie, ale delikatnie wymieszaj.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.