Zupa krem z pieczonego kalafiora i ziemniaków - obłędnie przepyszna :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, zupa
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Zawiera: soja
Składniki:
ziemniaki - 4 szt.
cebula - 1 szt.
czosnek - 3 ząbki
mleko sojowe - 250 ml
olej rzepakowy - 3 łyżki
sól, pieprz ziołowy, pieprz czarny do smaku
Sposób przygotowania:
W międzyczasie rozgrzej pozostałą łyżkę oleju i podsmażaj przez 5 minut posiekaną cebulkę z czosnkiem.
Upieczone warzywa przełóż do garnka z cebulą i czosnkiem, zalej wodą i mlekiem. Dodaj przyprawy i od momentu zagotowania gotuj na małym ogniu, pod przykryciem przez 10-15 minut.
Teraz całość zblenduj na gładki i bezgrudkowy krem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.