Kaszotto z warzywami i soją - wegańskie, bezglutenowe :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Zawiera: soja, strączkowe
Składniki:
dynia - 300 g
papryka czerwona - 1 szt.
brokuł - 1/2 szt.
soja ugotowana lub z puszki - 100 g
kasza gryczana - 100 g
sól do smaku
olej - 1 łyżka
papryka słodka - 1 łyżeczka
papryka ostra - 1/3 łyżeczki
pieprz czarny - 1/3 łyżeczki
majeranek - 1/2 łyżeczki
oregano - 1/2 łyżeczki
kminek mielony - 1/3 łyżeczki
kurkuma - 1/3 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Wszystkie warzywa pokrój.
Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć paprykę z pieczarkami i chwilę podsmażaj. Następnie dorzuć brokuła i dynię, podsmażaj chwilę, przykryj pokrywką i duś na małym ogniu przez ok. 20 minut.
W międzyczasie ugotuj kaszę gryczaną.
Do warzyw dodaj sól i przyprawy, wymieszaj i duś jeszcze kilka minut.
Na koniec dodaj ugotowane ziarna soi oraz kaszę. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.