Lekka zupa jarzynowa z makaronem :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: zupa
Zawiera: gluten, mięso, orkisz, drób
Składniki:
mięso z uda indyka - 1 szt.
mrożone warzywa mix - 750 g
por - 1/2 szt.
bulion warzywny - 1 łyżka
curry, sól i pieprz do smaku
makaron bezglutenowy - 150 g
suszona pietruszka do smaku
Sposób przygotowania:
Kolejno wsyp mrożone warzywa i dodaj pokrojonego pora. Zagotuj.
Kiedy całość się zagotuje dodaj sól i wszystkie przyprawy. Zamieszaj i gotuj na małym ogniu przez około 20 minut.
Do naczynia wlej śmietankę kokosową i ciągle mieszając dodawaj stopniowo 5 łyżek wywaru. Całą mieszaninę wlej do zupy i zagotuj. Gotuj na małym ogniu jeszcze przez kilka minut.
W międzyczasie ugotuj makaron wg instrukcji na opakowaniu.
Porcję zupy podawaj z makaronem, całość oprósz pietruszką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.