Lekka młoda kapustka :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Składniki:
Koperek trochę
Magii do smaku
Natka pietruszki trochę
Olej - 1 łyżka
Sól do smaku
Pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Składniki podam orientacyjnie, bo to zależy ile tak na prawdę kapustki potrzebujemy, czy dla całej rodziny czy tylko dla siebie :) I jak bardzo lubimy zioła, ja uwielbiam dlatego dałam ich bardzo dużo :)Taka kapustka świetnie pasuje jako dodatek do obiadu czy po prostu samodzielny posiłek z np. kromką pełnoziarnistego chlebka. Kapustka jest duszona na wodzie, bez dodatku tłuszczu, jednak aby wszystkie witaminy mogły się przyswoić warto dodać choć łyżeczkę jakiegoś oleju bądź oliwy :) Jej smak wzbogaciłam świeżą natką pietruszki, koperkiem i magii.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.