Makaron sojowy z sosem paprykowym - wegańsko i bez glutenu :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe,
Zawiera: soja
Składniki:
cebula - 1 szt.
czosnek - 1 ząbek
olej kokosowy - 1 łyżeczka
makaron sojowy - 60 g
przyprawy: sól himalajska, pieprz ziołowy, czarny i cayenne, curry, mieszanka ziołowa do smaku
Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek posiekaj, a obraną paprykę pokrój w drobną kostkę. Warzywa wrzuć do rondelka z rozgrzanym już olejem kokosowym. Podsmażaj przez 5 minut.
Następnie dodaj pesto, dolej trochę wody i duś pod przykryciem, na małym ogniu przez 20 minut. Po tym czasie dodaj przyprawy i duś kolejne 20 minut. Od czasu do czasu zamieszaj.
W międzyczasie ugotuj makaron wg instrukcji podanej na opakowaniu.
Ugotowany i odcedzony makaron przełóż do rondelka z sosem i dokładnie, ale delikatnie wymieszaj.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.