Wege hot-dog z cukinii :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: danie główne
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: soja
Składniki:
Kiełbaska/parówka sojowa - 1 szt.
Bazylia kilka listków
Pomidorki koktajlowe - 2-3 szt.
Papryka - 1/4 szt.
Papryczka chilli - 1/4 szt.
Cebulka - 1/2 małej szt.
Olej - 1 łyżka
sól morska szczypta
pieprz prawdziwy szczypta
pieprz prawdziwy szczypta
chilli szczypta
curry szczypta
zioła prowansalskie szczypta
oregano szczypta
Dodatkowe informacje:
Mięciutka, rozpływająca się w ustach "bułeczka", podpieczona, pachnąca bazylią "parówka" i aromatyczne dodatki w postaci warzywek i przypraw :) Pycha!Sposób przygotowania:
UWAGA! Jeżeli cukinia jest młodziutka wystarczy ją jedynie lekko sparzyć ok. 5 minut. Moja cukinia niestety była już mocno dojrzała, dlatego musiałam ją gotować 15-20 minut. Zmiękczyć ją można również gotując na parze bądź piekąc w piekarniku. Należy wówczas co jakiś czas sprawdzić czy jest już miękka.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.