Tortilla z przepysznym farszem warzywnym - wege i bez glutenu :)
Zdrowie na językuZawiera: strączkowe
Składniki:
czerwona fasola z puszki - 1/2 opakowania
cebula - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
papryka czerwona - 1/2 szt.
koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
awokado trochę
sól himalajska, pieprz czarny do smaku
tortilla warzywna bezglutenowa - 1 opakowanie
curry do smaku
papryka słodka do smaku
chili do smaku
pieprz czarny i ziołowy do smaku
Sposób przygotowania:
Kolejno dodaj przyprawy, fasolę oraz koncentrat pomidorowy. Całość dokładnie wymieszaj i pogotuj jeszcze przez chwilę. Jeżeli występuję nadmiar wody podkręć gaz i gotuj bez przykrycia w celu jej odparowania.
Warzywne tortille lekko zwilż wodą, a następnie ułóż liście szpinaku, dodaj cienki pasek awokado oraz 2 łyżki przygotowanego farszu. Zawiń tortille w rulon.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.