![Komosa ryżowa z warzywami - wegańska i bezglutenowa :)](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-03/9669-photo-main.jpg)
Komosa ryżowa z warzywami - wegańska i bezglutenowa :)
![](/cache/a32x32/files/users/347-avatar-2080235465.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Składniki:
batat - 1 szt.
cebula - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
komosa ryżowa - 80 g
sól himalajska do smaku
curry do smaku
pieprz do smaku
chili do smaku
Sposób przygotowania:
Teraz dodaj pokrojonego w kostkę batata i dynię. Pomidory sparz i obierz ze skórki, pokrojone dodaj do pozostałych składników. Zalej 1/2 szklanką wody. Zagotuj i duś na małym ogniu ok. 30 minut. Batat będzie miękki, a dynia lekko chrupiąca.
Komosę ryżową opłucz pod bieżącą woda, następnie upraż w garnku przez kilka minut. Zalej 200 ml wody i gotuj ok. 15 minut.
Do warzyw dodaj ugotowaną quinoę, przyprawy i gotuj jeszcze 5 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.