![Czekoladowy budyń jaglany :)](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-04/9759-photo-main.jpg)
Czekoladowy budyń jaglany :)
![](/cache/a32x32/files/users/347-avatar-2080235465.jpg)
Rodzaj posiłku: śniadanie
Zawiera: nabiał, kakao, nabiał krowi
Składniki:
mleko roślinne lub krowie - 200 ml
woda - 200 ml
świeże daktyle - 3 szt.
gorzka czekolada - 6 kostek
syrop klonowy - 2 łyżki
proszek maca (opcjonalnie) - 1 łyżeczka
aromat waniliowy kilka kropel
Sposób przygotowania:
Wsyp do garnka i zalej mlekiem oraz wodą. Dodaj świeże daktyle i gotuj od momentu zagotowania ok. 15 minut. Wówczas powinno zostać jeszcze trochę płynu.
Całość przenieś do malaksera, dodaj pozostałe składniki i odczekaj chwilkę, aby czekolada się rozpuściła.
Wszystko zmiksuj na gładki krem. Przed podaniem udekoruj wybranymi owocami - u mnie truskawki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.