Czekoladowy budyń jaglany :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: śniadanie
Zawiera: nabiał, kakao, nabiał krowi
Składniki:
mleko roślinne lub krowie - 200 ml
woda - 200 ml
świeże daktyle - 3 szt.
gorzka czekolada - 6 kostek
syrop klonowy - 2 łyżki
proszek maca (opcjonalnie) - 1 łyżeczka
aromat waniliowy kilka kropel
Sposób przygotowania:
Wsyp do garnka i zalej mlekiem oraz wodą. Dodaj świeże daktyle i gotuj od momentu zagotowania ok. 15 minut. Wówczas powinno zostać jeszcze trochę płynu.
Całość przenieś do malaksera, dodaj pozostałe składniki i odczekaj chwilkę, aby czekolada się rozpuściła.
Wszystko zmiksuj na gładki krem. Przed podaniem udekoruj wybranymi owocami - u mnie truskawki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.