Najlepsze wegańskie muffinki - z samych zdrowych produktów! :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: ciasta
Użyte składniki: wegańskie
Zawiera: gluten, kakao, orkisz
Składniki:
mąka z lnu - 30 g
nasiona chia - 20 g
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
białko roślinne czekoladowe - 20 g
duży, dojrzały banan - 1 szt.
mleko roślinne - 400 g
wybrany dżem - 12 łyżeczek
Dodatkowe informacje:
⟶ Jeżeli nie posiadasz mąki z lnu, zmiel nasiona siemienia lnianego wraz z płatkami i nasionami chia.⟶ Płatki orkiszowe możesz zamienić na płatki owsiane albo na mąkę orkiszową/owsianą.
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładanie, energicznie wymieszaj za pomocą łyżki.
Następnie masę nakładaj po małej łyżce do każdej muffinki, kolejno wyłóż łyżeczkę dżemu, a następnie przykryj ponownie masą muffinkową.
Piecz w nagrzanym na 170*C piekarniku przez 30 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.